Přestože je věkový průměr našich paní kuchařek velmi nízký, můžeme směle tvrdit, že v naší školní kuchyni se dětem vaří pokrmy jako „od babičky“. Nejen, že naše paní kuchařky dodržují přísné normy pro zdravé stravování dětí, ale využívají také řadu potravin a doplňků od regionálních producentů. Pokrm je pak připravován z čerstvých surovin, bez použití dochucovadel a konzervantů. Vynikající chuť doplněná ještě zdobením čerstvou zeleninkou či bylinkami dělá ze školního obědu příjemný gastronomický zážitek, který by jen málokdo od školní kuchyně čekal.
V poslední době se staly u dětí oblíbené i tematicky zaměřené názvy pokrmů např. na Mikuláše: Zelená háďátka s krvavou omáčkou a žabími vajíčky (Boloňské špagety obarvené sušeným špenátem, mozarella kuličky) nebo Flákota se zemskými jablky, růžovým obláčkem a salát z lián (Roastbeef, brambory, zeleninový salát s výhonky, jogurtový dip obarvený sušenou červenou řepou). Tím naše školní stravování dostává ještě i další rozměr.
Za pár týdnů jsou Velikonoce a my se už teď těšíme, jak si s názvy velikonočních pokrmů „pohraje“ naše školní kuchyně.
Děkujeme našim paním kuchařkám, že běžné školní stravování povýšily na příjemný gastronomický zážitek. A víte co? Pojďte také „ochutnat“ naše školní obědy alespoň očima z přiložených fotek.